Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Visual Studio ALM

Najnovija verzija Visual Studija 2012 kao i pripadajućeg Team Foundation Servera donosi puno novosti i poboljšanja vezanih uz upravljanje životom aplikacija (ALM). Međutim, već i sa prošlom verzijom postalo je jasno da Visual Studio prestaje biti samo alat za programiranje i, zajedno sa TFS-om, čini cjelokupni sustav za upravljanje razvojem aplikacije. Ako se želite bolje upoznati sa ALM alatima koje nudi Visual Studio, bez obzira koristite li ih već ili ne, ovo je pravo predavanje za Vas. Na predavanju ćemo napraviti pregled svih najvažnijih svojstava Visual Studio ALM alata i Team Foundation Servera. Kroz brojne demoe pokazati ćemo kako u razvojnim timovima najefikasnije početi koristiti ALM. Pokazati ćemo kako planirati i upravljati projektom kroz ALM, kako koristiti TFS repozitorij koda, Work Iteme, alata za testiranje i kako sve to uklopiti u svakodnevni rad jednog razvojnog tima.

Ivan Kardum

Ekobit

Ivan Kardum je Microsoftov MVP za Visual Studio ALM. U području projektnog menadžmenta nositelj je titule PMP. Od MCP certifikata tijekom posljednjih desetak godina skupio je priznanja MCSD, MCAD, MCPD te MCTS za TFS. Po zanimanju je diplomirani inženjer računarstva. U Ekobitu radi kao tehnički konzultant, voditelj projekata, voditelj razvojnih timova i viši razvojni inženjer na brojnim uspješnim razvojnim projektima u Hrvatskoj i inozemstvu. Držao je predavanja na više domaćih i regionalnih tehnoloških događaja uključujući gotovo sve dosadašnje WinDayse, ATD, DevArenu, NT Konferencu, a predavao je i na evropskoj konferenciji u Müchenu Team Conf. Sudjelovao je na raznim svjetskim developerskim konferencijama kao što su Microsoft Visual Studio Team System Inner Circle Airlift u Seattleu, Microsoft PDC-u u Los Angelesu i Redmondu, Microsoft TechEdu te dvije posljednje Microsoft Build konferencije. Povremeno piše članke za časopis Mreža gdje uglavnom obrađuje teme vezane uz ALM i Team Foundation Server. Slobodno vrijeme provodi najviše sa svojom obitelji, uživa u vikend izletima pokazujući svojoj djeci prirodne ljepote Lijepe naše.  

Ognjen Bajić

Ekobit

Diplomirani inženjer elektrotehnike, govori engleski i njemački. Predavao je na nizu međunarodnih (TechEd, Basta, ALM Days, NT Konferenca) i domaćih (svi dosadašnji Windaysi i DevArene) konferencija i radionica (MIC Varaždin, Team System Camp). U Ekobitu radi od 1996. godine kao razvojni inženjer u C++-u i .NET-u te arhitekt koji se, sad već duže, bavi i upravljanjem projektima. Voditelj je Ekobitovog razvoja strateških proizvoda poput TeamCompaniona. Od ljeta 2004. intenzivno istražuje Visual Studio ALM te je fasciniran vizijom jednostavne suradnje u razvojnom okruženju budućnosti, koju VS ALM već danas omogućava. Tu viziju kontinuirano prezentira na brojnim konferencijama i radionicama, a svakodnevno je i ostvaruje kroz projekte uvođenja ALM alata u razvojne timove u Hrvatskoj i inozemstvu. Od 2006. je nositelj Microsoftove titule Most Valuable Professional (MVP) za Visual Studio ALM (prije VS Team System). Nekad davno bio je Djed Mraz za Ekobitove interne svrhe, a danas u slobodno vrijeme pokušava naći ravnotežu između vremena provedenog na planinama i uživanja u sunčanim danima negdje na moru.