Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Što nakon TMG-a?

Od kraja prošle godine više nije moguće nabaviti Microsoft-ovo Forefront TMG firewall/proxy rješenje. Ta je odluka iz Microsofta prilično iznenadila mnoge koji su se još od davnih verzija susretali s ISA Serverom, odnosno TMG-om, ili koristili isti u svojim sustavima. Koja je alternativa? Koja je kombinacija 3th party rješenja i Microsoft-ovih tehnologija koje imamo na raspolaganju. Što je preporuka iz Microsoft-a? Ovo predavanje govori upravo o tome na koji način nadomjestiti TMG u scenarijima u kojima je najčešće bio korišten, te koja bi rješenja bila primjerena ovisno o složenosti i veličini ICT infrastrukture korisnika.

Petar Perković

Combis d.o.o.

Petar Perković, Combis d.o.o. Tijekom posljednjih 10 godina Petar Perković intenzivno se bavio raznim aspektima sigurnosti - od zaštite sadržaja pomoću endpoint security, antispam i web security rješenja, pa do implementacije sigurnosnih standarda (ISO 27001) u neki IT sustav i osiguravanju zadovoljavajuće razine sigurnosti kroz redovite provjere. Višegodišnji je suradnik Sveučilišnog računskog centra kao predavač i autor tečaja, te redovito prezentira na Combisovim događanjima, ali i na drugim konferencijama. Kao voditelj odjela za sigurnosna rješenja u sektoru sistemske podrške i integracije, Petar je zadužen za rješenja za zaštitu sadržaja i digitalnog identiteta te je uvijek raspoložen za diskusiju o nekoj od navedenih tema.