Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Praćenje profitabilnosti uslužnih projekata korištenjem Dynamics CRM-a

Cilj poduzetništva je ostvarivanje profita uz davanje dodane vrijednosti klijentima. Praćenje profitabilnosti u uslužnim IT projektima (izrada softverskih rješenja, konzalting i sl.) je važno zbog prirode posla i činjenice da se projekti vrlo često izađu van opsega. Zbog toga je važno pratiti projekt kako ne kraju ne bi završili projekt s minusom. Na predavanju ćemo pokazati kako uz jednostavne modifikacije Dynamics CRM-a implementirati jednostavan sustav za praćenje projektnih troškova i angažmana ljudskih resursa. Naglasak stavljamo na jednostavnost jer većina ovakvih rješenja pada u vodu jer zahtjeva od djelatnika popunjavanje kompleksnih timesheetova te je teško održavati disciplinu unosa podataka. Kroz ovo rješenje možemo dobiti procjenu profitnih margina koji voditeljima projekata i menadžerima mogu biti olakšati donošenje odluka. Osim za praćenje profitabilnosti rješenje može poslužiti i za ocjenjivanje djelatnika i isplaćivanje projektnih bonusa jer je iz sustava vidljiv postotak angažmana djelatnika na projektima. Rješenje koje ćemo pokazati razvijeno je za interne potrebe i vrlo ga lako možete nadograditi prema svojim potrebama, a u kombinaciji s ostalim CRM funkcionalnostima može vam dati kompletniji pregled poslovanja.

Darko Jovišić

InfoCumulus

Darko Jovišić radi kao konzultant u tvrtki InfoCumulus i primarno se bavi područjem upravljanja odnosima s klijentima (CRM), od izrade strategije do implementacije. Nositelj je Microsoft Most Valuable Professional (MVP) nagrade za Dynamics CRM. Karijeru je započeo u tvrtki IN2 gdje je radio na razvoju kompleksnih integracijskih rješenja temeljnih na BizTalk platformi. Nakon toga prelazi u Microsoft Hrvatska gdje je pokrivao različita područja kao što su marketing, upravljanje prodajnim kanalom i prodaja za velike korisnike. Bio je dio Microsoft Academy for College hires programa za mlade djelatnike s visokim potencijalom, a još za vrijeme fakultetskih dana bio je član pobjedničkog Imagine Cup tima.