Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Multiplatformski razvoj u C#

Razvoj mobilnih aplikacija je pred developere postavio izazov razvoja za nekoliko platformi različitih arhitektura. Da bi razvili nativnu aplikaciju ili igru koja se brzo i glatko izvršava ne više platformi developeri su najčešće uz .net morali savladati još i Javu/Objective-C. Koje su nam opcije kod multiplatformskog razvoja i koju arhitekturu izabrati za aplikaciju? Kako iskoristiti znanje C#/.net-a te bazu postojećeg koda te u Visual Studiu razvijati nativne aplikacije koje uz Windowse rade i na iOs-u/Androidu? Predavanje će pokazati kako uz Mono/MonoTouch/Xamarin migrirati postojeću Windows/WinRT aplikaciju u rješenje koje radi na iPadu/iPhonu/Androidu…

Bernardin Katic

Hammer d.o.o.

Nakon uzbudljivih i zabavnih profesionalnih početaka na razvoju računalnih igara u assembleru, diplome na područuju operacijskih sustava realnog vremena te izazovnog razvoja ekspertnih sustava, zadnjih godina se posvetio puno manje zabavnom, ali i dalje vrlo izazovnom dizajnu i razvoju sustava za financijsku industriju te njihovoj integraciji u enterprise okruženjima. U predahu od svakodnevnog posla vodi lokalni Microsoftov Community. Razvoj igara ga je naučio da je svaki byte i svaki takt procesora bitan, pa mu je najveće zadovoljstvo optimizirati sustave te iskoristiti sve raspložive resurse i postići da sustavi rade brže, bolje i kvalitetnije. Kao svaki pravi Slavonac, zaljubljenik je u skijanje, a u slobodno vrijeme nastoji poboljšati time management i provesti što više vremena s obitelji. Bernardin je nagrađen od strane Microsofta nagradom MVP - Most Valuable Professional za Visual C#.