Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Keynote ITPro

IT Pro Keynote

Ozren Kopajtic

Microsoft Deutschland GmbH

Ozren is working with Microsoft's Worldwide Datacenter Center of Excellence team, responsible for solution architecture envisioning, planning and design, delivery oversight and intellectual property creation within Datacenter and Enterprise Infrastructure competence areas. He is currently the Managing Architect and WW DC CoE time-zone lead for EMEA, leading the EMEA team and supporting Microsoft's growth strategy in the datacenter priority area. Ozren has been with Microsoft since 2008, initially responsible for delivery of Microsoft services to large enterprise customers, later anchoring business and people management responsibility within Microsoft’s CEE Multi-Country region. Throughout his career he remained engaged with IT strategy and architecture, financial management in IT, service and operations management. Before joining Microsoft he spent 8 years with Ericsson, delivering and managing major consulting engagements across EMEA region and leading a team of seasoned consultants. During his tenure at Ericsson Ozren advanced through multiple positions, starting from technology consulting, across business consulting and project management, to business and people management. He holds the university degree in Electrical Engineering from University of Zagreb, and Masters in Business Administration with Cotrugli Business School.  

Damir Dizdarević

Logosoft

Damir Dizdarević po struci je diplomirani matematičar-informatičar, i radi kao menadžer MS CPLS edukacionog centra u kompaniji Logosoft d.o.o.,te kao predavač i autor MOC kurseva. Pored toga, povremeno radi i kao sistem dizajner za kompleksnija enterprise okruženja. Osnivač je i voditelj bosansko-hercegovačkog Microsoft Community-a. Sa Microsoft server platformama radi već zadnjih 17 godina, a posebno se specijalizirao se za Windows Server, Exchange Server, Security, mobilna i virtualizacijska rešenja. Za doprinose u prenošenju znanja o Microsoft server proizvodima, rad u community-u te veliki broj održanih predavanja, Microsoft mu je prije 6 godina dodijelio status Most Valuable Professional – MVP, a nosilac je i velikog broja tehničkih certifikata (MCSE,MCTS,MCITP,MCT) za System Center 2012, Windows Server 2012, Exchange Server 2013 te Hyper-V. Redovno predaje na mnogim Microsoftovim i drugim IT konferencijama u regiji. Redovno predaje i biva odlično ocijenjen na konferencijama u regionu kao što su MS Network, Microsoft Vizija, NT Konferenca, Windays itd. Na konferenciji Microsoft Sinergija u sedam prethodnih godina za redom bio je jedan od tri najbolja predavača po ocjenama publike. Jedan je od rijetkih predavača iz Evrope koji radi kao autor i recenzent oficijelnih MOC kurseva. U prethodnoj i ovoj godini intenzivno je već par mjeseci angažovan na izradi serije oficijelnih kurseva za Windows Server 2012 i System Center 2012, a radi i kao autor kurseva za Exchange Server 2013. Pored toga, već 14 godina radi kao jedan od urednika BH Informatičkog magazina INFO, u kojem je do sada objavio preko 350 stručnih tekstova, a jedan je od rijetkih autora iz šireg regiona koji objavljuje i stručne tekstove u prestižnom Windows ITPro Magazinu (neki od tekstova su dostupni na : http://windowsitpro.com/author/damir-dizdarevic). Njegov blog o Microsoft Server proizvodima i Microsoft Learning programu dostupan je na http://dizdarevic.ba/ddamirblog.  

Romeo Mlinar

Ekobit

Radi na mjestu voditelja IT odjela u Ekobitu. Računalnom tehnologijom bavi se proteklih 13 godina. Najveća strast vezana mu je uz Microsoftove proizvode i tehnologije poput System Center alata (VMM, CM, App Controller, OpsMgr) i Team Foundation Servera, planiranje i dizajniranje Active Directorya te servisa Windows Servera, a najviše vremena posvećuje virtualizaciji (Hyper-V). Nositelj je Microsoftove titule Most Valuable Professional (MVP) za Virtual Machine kao i velikog broja Microsoftovih industrijskih certifikata vezanih za sistemsku administraciju poput MCSA, MCSE, MCDST, MCTS, MCITP i MCSE: Private Cloud, MCSE: Server Infrastructure. Predavao je na DevAreni, Windaysima, MS Networku, NT Konferenci, KulenDayzima, ATD, Sinergiji i redoviti je predavač na Microsoft IT Pro User grupama. U slobodno vrijeme druži se s ljudima iz IT svijeta, stječe nova znanja i vrlo rado ih dijeli s ostalima, a u ostatku slobodnog vremena uživa sa svojom obitelji.  

Domagoj Pernar

Microsoft

Domagoj Pernar radi u Microsoftu od početka svoje karijere. Na početku je 3 godine radio kao konzultant za Microsoftove virtualizacijske, sigurnosne te systems management tehnologije. Nakon toga prešao je u odjel za Microsoftove velike korisnike gdje radi kao Solution Professional za široki spektar Microsoftovih infrastrukturnih tehnologija. Posebni naglasak u svojem karijernom putu daje na cloud computing i virtualizacijske tehnologije koje u posljednje vrijeme čine glavne trendove u IT-u. Na Windaysima sudjeluje kao predavač već 5 godina zaredom.  

Marin Franković

Algebra

Marin Franković rođen je u Makarskoj 1976., gdje je završio osnovnu i prve tri godine srednje škole. 1993. srednju školu završava u SAD kao student u razmjeni. 2003. diplomira na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer poslovno računalstvo. Dok je bio student, radio je kao desktop tehničar u računalnom centru Ekonomskog fakulteta. Nakon diplome na sveučilištu, počeo je raditi u Algebri, koja je Microsoft Gold CPLS. U Algebri radi kao konzultant za virtualizaciju, infrastrukturu i cloud computing te kao trener za Microsoft tečajeve i IBM ACE. Kasnije postaje voditelj katedre za operativne sustave i predavač na nekoliko kolegija na Visokoj školi za primijenjeno računarstvo. U lipnju 2008., postaje jedan od voditelja Microsoft IT Pro korisničke grupe. Četvrtu godinu zaredom, Microsoft mu dodjeljuje MVP titulu za područje upravljanja serverskom i cloud infrastrukturom. Sudjelovao je kao predavač na konferencijama Windays (od 2004 do 2012), NT konferenca (2012), Security days (2006, 2007, 2008), regionalnoj konferenciji Microsoft zajednice, KulenDayz (2009, 2010, 2012) i konferenciji Microsoft TechEd (2010). 2011. dobio je Microsoft ISV nagradu za doprinos zajednici korisnika Microsoft proizvoda. Također piše članke za posebna i redovna izdanja časopisa Mreža. Nekoliko godina za redom je bio izabran za jednog od 10 najboljih predavača na WinDays konferenciji. Glavni interesi su mu sada cloud computing, virtualizacija i konsolidacija temeljena se na Microsoftovim operacijskim sustavima, Systems Center aplikacijama i odgovarajućim cloud uslugama.  

Robert Petrunić

Infigo IS

Radi kao stariji sigurnosni konzultant u tvrtki Infigo IS, te kao predavač na Visokoj školi za primijenjeno računarstvo. Certificirani je trainer (Microsoft) od 2002., a sigurnost je područje kojim se intenzivno bavi od 2004. Godine 2008. Microsoft mu je odao priznanje "Microsoft MVP for enterprise security". Posljednjih godina intenzivno radi na programima obrazovanja certificiranih etičkih hakera i osvješćivanju IT stručnjaka na području sigurnosti i zaštite računalnih sustava. U slobodno vrijeme, ukoliko ga uspije pronaći, obično leti zmajem ili vozi bicikl.  

Igor Pavleković

Algebra

Igor Pavleković radi u edukacijskoj grupi Algebra kao voditelj tehničke podrške - CTO, ali i predavač na područjima kolaboracijskih sustava (Exchange, Lync i Office 365) u sklopu MOC edukacije, te kao asistent na nekoliko kolegija na Visokoj školi za primijenjeno računarstvo. Na putu traženja svoje uloge u IT svijetu, bavio se je programiranjem kojeg je do danas gotovo zaboravio, a sve više pažnje i vremena posvećuje tajnama održavanja i upravljanja MS Windows serverskih sustava, MS Forefront, MS Exchange, MS Lync i Office 365 sustava, s time da su mu kolaboracijski alati, a pogotovo Exchange omiljeno područje interesa. Trenutno posjeduje MCSA, MCSE+S, MCITP i MCT. Također, nosi titulu MVP: Office 365.