Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Keynote DEV

Developers, developers, developers! Šest atraktivnih demoa pred vašim očima odradit će niz eminentnih stručnjaka za svoja područja, a dobit ćete i brdo korisnih informacija kako se snaći na konferenciji i u bogatoj ponudi pronaći ono najbolje. Ako ste developer, ovo jednostavno ne smijete propustiti.

Bruno Kovačić

Axilis d.o.o.

Microsoft MVP za Windows Azure i osnivač tvrtke Axilis, specijalizirane za razvoj programskih rješenja temeljenih na Microsoft platformi. Kroz posljednjih 5 godina razvijao je desktop, web i mobile aplikacije, a u zadnje vrijeme najviše se orijentirao na razvoj Windows Azure aplikacija. Programiranjem se bavi još od osnovne škole, kada je počeo aktivno sudjelovati na raznim informatičkim natjecanjima.  

Domagoj Pavlešić

dizzy.hr

Domagoj Pavlešić se bavi programiranjem od školskih dana. Zadnjih desetak godina posvetio se web-razvoju, a u novije se vrijeme intenzivno bavi i razvojem za mobilne uređaje, preciznije platforme Windows Phone i Windows RT. U razvoju pretežno koristi Microsoftove tehnologije s naglaskom na poštivanje standarda. Napisao je nekoliko stotina stručnih članaka i knjigu o razvoju .NET aplikacija. Drži treninge i predavanja po konferencijama u regiji, većinom tehnološke tematike. Suonivač je i suvoditelj korisničke grupe FutureDEV te ima titule Microsoft MVP i Nokia Developer Champion. Osnivač je tvrtke Web-ideja d.o.o., poznatija pod brandom dizzy.hr. U slobodno vrijeme uživa s obitelji, rado putuje i igra se "sam svoj majstor" po kući.  

Luka Lovošević

Microsoft Hrvatska

Diplomirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva 2008. godine, smjer računarstvo, a trenutno je student IT menadžmenta na Ekonomskom fakultetu. Nakon fakulteta radio u Infodomu kao senior software developer, a u Microsoft Hrvatska zaposlen na poziciji konzultanta za .NET i SQL Server tehnologije. U sklopu rada u Microsoftu sudjeluje u velikim projektima u financijskoj industriji. Glavna preokupacija su razvoj za web, business intelligence i mobilne platforme. U slobodno vrijeme pokušava održati kondiciju i družiti se s prijateljima u offline svijetu :)  

Adis Jugo

PlanB.

Adis Jugo je Microsoft MVP za SharePoint Server, i software arhitekt sa preko dvadeset godina iskustva. Sa SharePointom (i Microsoft CMS serverom) se sreo prvi put one davne 2002. godine, a od 2006. njegov fokus je u potpunosti posvećen arhitekturi i razvoju rješenja baziranih na SharePoint tehnologiji. Adis radi kao Technology Advisor i Lead Architect za PlanB., sa centralom u Njemačkoj i podružnim uredima u Bosni i Hercegovini i Bugarskoj. Kao konsultant i arhitekt vodi SharePoint projekte u nekima od najvećih njemačkih i europskih firmi. Već deset godina je predavač kako na raznim Microsoftovim i community konferencijama u regionu (WinDays, NetWork, Sinergija, Vizija, KulenDayz, Mobility Day, MS Community konferencija u BiH...), tako i na specijaliziranim SharePoint konferencijama u Europi (Minhen, Zagreb, Dizeldorf, Berlin, Beč, Cirih, Kopenhagen...). Jedan je od osnivača i voditelja bosanskohercegovačke SharePoint User Grupe. Slobodno vrijeme, s obzirom da ga i nema baš puno, voli čuvati slobodnim i ne raditi ništa, osim provoditi ga sa svojom obitelji. A, posebno, igrajući se sa četverogodišnjim sinom, čija pitanja predstavljaju ponekad veće izazove nego problemi software arhitekture... Adisov blog, sa temama koje uključuju arhitekturu, development, planiranje i governance SharePoint rješenja nalazi se na http://www.adisjugo.com.  

Damir Dobrić

daenet gmbh

Damir Dobric is co-founder, managing director and lead architect of DAENET, which is Microsoft Gold Certified Partner and leading technology integrator specializing in the Microsoft technologies with strong focus on Windows. DAENET is the worldwide winner of world wide Technology Innovation Award for year 2005, German innovation award for SOA in 2008 and Microsoft Partner of the year 2010. For more information please see: http://www.daenet.eu. Damir is Docent on University of applied sciences in Frankfurt am Main, member of Connected Technology Advisory and Windows Azure Insiders Groups, Windows Azure VTSP and works with Microsoft on helping the industry adopt Windows related technologies. He has well over two decades of experience as a developer, architect, speaker and author. He strongly focuses on R&D with practical implementation of approven architectural concepts in customer projects. You can visit: http://developers.de/blogs/damir_dobric/default.aspx He has been awarded as Most Valuable Professional (MVP) for extraordinary efforts in technical communities which focuses distributed system, system integration and Windows Azure. The official MVP profile: https://mvp.support.microsoft.com/profile=1600605C-C43F-4A2B-A793-3F9DF49A6AB9  

Ivan Kardum

Ekobit

Ivan Kardum je Microsoftov MVP za Visual Studio ALM. U području projektnog menadžmenta nositelj je titule PMP. Od MCP certifikata tijekom posljednjih desetak godina skupio je priznanja MCSD, MCAD, MCPD te MCTS za TFS. Po zanimanju je diplomirani inženjer računarstva. U Ekobitu radi kao tehnički konzultant, voditelj projekata, voditelj razvojnih timova i viši razvojni inženjer na brojnim uspješnim razvojnim projektima u Hrvatskoj i inozemstvu. Držao je predavanja na više domaćih i regionalnih tehnoloških događaja uključujući gotovo sve dosadašnje WinDayse, ATD, DevArenu, NT Konferencu, a predavao je i na evropskoj konferenciji u Müchenu Team Conf. Sudjelovao je na raznim svjetskim developerskim konferencijama kao što su Microsoft Visual Studio Team System Inner Circle Airlift u Seattleu, Microsoft PDC-u u Los Angelesu i Redmondu, Microsoft TechEdu te dvije posljednje Microsoft Build konferencije. Povremeno piše članke za časopis Mreža gdje uglavnom obrađuje teme vezane uz ALM i Team Foundation Server. Slobodno vrijeme provodi najviše sa svojom obitelji, uživa u vikend izletima pokazujući svojoj djeci prirodne ljepote Lijepe naše.  

Vjekoslav Babic

Fortempo d.o.o.

Vjekoslav Babić je neovisni konzultant, trener, autor, bloger i predavač, sa više od deset godina iskustva s Microsoft Dynamics NAV-om. Sudjelovao je na preko pedeset implementacija Microsoft Dynamics NAV-a u različitim vertikalama, za poduzeća svih veličina, od malih one-man-bandova do multinacionalnih korporacija, u preko dvadeset zemalja širom svijeta. Autor je knjige "Implementing Microsoft Dynamics NAV 2009", aktivan bloger na temu NAV-a i srodnih tehnologija, redovit kolumnist na MSDynamicsWorld.com te predavač na brojnim hrvatskim i stranim konferencijama. Od proljeća 2010, nosi titulu Most Valuable Professional.  

Ana Roje Ivančić

Ekobit d.o.o.

Radi na pozicijama tehničkog konzultanta za Visual Studio Application Life Cycle Management (ALM) i Team Foundation Server (TFS) platformu. Primarno se bavi implementacijom Microsoft ALM okruženja za klijente, što uključuje planiranje, instalaciju, integraciju i prilagodbu okruženja, te edukaciju i dugoročno savjetovanje razvojnih timova različitih veličina. Redovito drži predavanja na domaćim i stranim konferencijama (WinDays, Advanced Developer Days, DevArena, ALM Days, Basta!), tehnološke treninge (Microsoft Innovation Center) kao i treninge prilagođene klijentima (Telekom, ISV, javne službe, bankarski sektor, itd.). Sudjelovala je na raznim svjetskim developerskim konferencijama (Microsoft TechEd, Microsoft PDC, Agile 2011). Diplomirani inženjer matematike i računarstva, MCSD, MCTS for TFS, posjeduje iskustva voditelja razvojnih timova te višeg razvojnog inženjera na brojnim uspješnim razvojnim projektima u Hrvatskoj i inozemstvu. Također se intenzivno bavi tehnikama vođenja projekata i upravljanja razvojnim procesom. U slobodno vrijeme istražuje sa svojom djecom čari prirode i društva.