Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Cloud 101

Vjerujem da smo se svi već prethodnih godina nasitili priča o oblaku. I sad se pitate: „Pa ovaj će opet po cloudu?“ Nažalost, od svih tih silnih informacija, mnogima je muka, a mnogi od te šume nisu uspjeli vidjeti drvo i ne nalaze se u svijetu računarstva u oblaku, koje sada više nije trend već bismo mogli reći IT svakodnevica. Ovo je predavanje namijenjeno podjednako onima koji o oblaku znaju malo ili nimalo kao i svima onima koji Azure i slične oblačne proizvode već koriste. U 45 minuta bavit ćemo se metodologijom i pogledom odozgo te raskrinkati 10-tak najvećih zabluda o cloudu s tehnološke, ekonomske, „kadrovske“, „političke“ i bilo kakve druge strane.

Tomislav Tipurić

Microsoft

Tomislav je Technology Evangelist u Microsoftu Hrvatska, pozicija koju bi na hrvatski jezik bilo jednostavnije prevesti kao specijalist za tehnologiju s fokusom na softverske tvrtke. Njegova glavna preokupacija je promocija Microsoftove razvojne platforme – novih tehnologija iz pera razvojnih inženjera iz Redmonda te njihova implementacija u korisničkim i partnerskim scenarijima. Njegova odgovornost također su i različiti partnerski programi poput BizSparka – programa namijenjenog softverskim start-up tvrtkama. Prije rada za Microsoft bavio se razvojem web aplikacija, kao samostalni stručnjak i kao razvojni inženjer u timu. U posljednje vrijeme najviše vremena posvećuje Windows Azureu i računarstvu u oblaku općenito, tako da većinu svog vremena provodi prenoseći znanje na različitim tehničkim i poslovnim konferencijama predstavljajući i pozicionirajući Microsoftove proizvode u novoj eri računarstva.