Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija
Arhiva predavanja

Azure IaaS na primjeru CodeAnywhere.net (Linux projekta)

Microsot je na velika vrata ušao na IaaS tržište preko svoje Azure usluge, omogučivši korisnicima, malim i velikim da na jednostavan način virtualiziraju svoju infrastrukturu te da je pomoću jednostavnih alata nadgledaju te njome upravljaju. Predavanje će pokazati tehnologiju koja iza toga stoji, mogućnosti i alate za upravljanje.

Marin Franković

Algebra

Marin Franković rođen je u Makarskoj 1976., gdje je završio osnovnu i prve tri godine srednje škole. 1993. srednju školu završava u SAD kao student u razmjeni. 2003. diplomira na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer poslovno računalstvo. Dok je bio student, radio je kao desktop tehničar u računalnom centru Ekonomskog fakulteta. Nakon diplome na sveučilištu, počeo je raditi u Algebri, koja je Microsoft Gold CPLS. U Algebri radi kao konzultant za virtualizaciju, infrastrukturu i cloud computing te kao trener za Microsoft tečajeve i IBM ACE. Kasnije postaje voditelj katedre za operativne sustave i predavač na nekoliko kolegija na Visokoj školi za primijenjeno računarstvo. U lipnju 2008., postaje jedan od voditelja Microsoft IT Pro korisničke grupe. Četvrtu godinu zaredom, Microsoft mu dodjeljuje MVP titulu za područje upravljanja serverskom i cloud infrastrukturom. Sudjelovao je kao predavač na konferencijama Windays (od 2004 do 2012), NT konferenca (2012), Security days (2006, 2007, 2008), regionalnoj konferenciji Microsoft zajednice, KulenDayz (2009, 2010, 2012) i konferenciji Microsoft TechEd (2010). 2011. dobio je Microsoft ISV nagradu za doprinos zajednici korisnika Microsoft proizvoda. Također piše članke za posebna i redovna izdanja časopisa Mreža. Nekoliko godina za redom je bio izabran za jednog od 10 najboljih predavača na WinDays konferenciji. Glavni interesi su mu sada cloud computing, virtualizacija i konsolidacija temeljena se na Microsoftovim operacijskim sustavima, Systems Center aplikacijama i odgovarajućim cloud uslugama.  

Ivan Burazin

Codeanywhere (Ademptio d.o.o.)

Osnivac Sistem integratorske tvrtke Procedo.hr Suosnivač Codeanywhere i organizator Shift Konferencije