Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija

3. prosinca 2020.

WinDaysi slave 20. rođendan online!

Za 5 dana počinje WinDays20 powered by Microsoft konferencija, koja će svoj 20. rođendan proslaviti prvim izdanjem u potpuno online formatu.

Većina predavanja i panela prenosit će se uživo iz zagrebačkog Mozaik Event Centra (uz poštivanje svih aktualnih epidemioloških mjera), a sudionici će sva zbivanja moći pratiti putem livestreama na WinDays.hr. U rasporedu je više od 70 predavanja koja su podijeljena u tri smjera – poslovni, tehnološki i poslovno – tehnološki, a sve što sudionici propuste, moći će pogledati naknadno.

Poslovni smjer, uz niz predavanja, poput Priče o Porsche Digitalu Croatia ili Umjetne inteligencije u poljoprivredi, tijekom tri dana donijet će čak 8 panel rasprava. Gaming industrija jedna je od najpotentnijih industrija globalno – trenutno vrijedi 160 milijardi dolara (više od filmske i glazbene zajedno), a procjenjuje se da će do 2023. narasti do 200 milijardi. Domaća gaming industrija raste nevjerojatnih 50 posto godišnje (zamislite da nam tim tempom raste BDP), a ove godine će dohvatiti 400 milijuna kuna prihoda. Moderator panela Samo bi se igrao sine. Nema ti tu para!...Ili ipak ima? Dragan Petric (Bug) u ponedjeljak, 7.12, s panelistima će razgovarati o tome može li Hrvatska postati ozbiljan igrač na svjetskoj eSport sceni. Mario Čelan (Razvojna agencija Sisačko – moslavačke županije) uvjeren je da može pa gradić Novska planira izgraditi kampus od 420 milijuna kuna. Što o tom ulaganju misle vodeći igrači na domaćoj, ali i globalnoj sceni, Luka Marušić (Cr4zy AG) i Daniel Lučić (CroTeam)? Oleg Maštruko (Mreža) u utorak, 8.12. moderirat će panel Kako se kaže Majke mi na binarnom. U Fintech i Insurtech industrije slijeva se sve više investicijskih i razvojnih resursa i modeli rada se ubrzano mijenjaju. Panelisti Zoran Đorđević (Cotrugli), Mario Brkić (George Labs), Gorjan Agačević (Marina cloud) i Božidar Pavlović (Jackie) razgovarat će o tome kako će tehnologije utjecati na budućnost industrije te krije li se među stotinama fintech startupa naš sljedeći jednorog. U srijedu su na programu WinDays20 keynote – duel Stevena Van Belleghema i Rafala Lukawieckog te Microsoft keynote u kojem će sudjelovati Anke den Ouden, direktorica Microsofta za regiju srednje i istočne Europe, Tatjana Skoko, direktorica Microsofta Hrvatska, te Dimitrije Trbović, član uprave Auto Zubaka, koji će predstaviti platformu Neostar koja digitalno povezuje sve sudionike na tržištu vozila.

U sklopu tehnološkog smjera jedan od najomiljenijih WinDays predavača i vrhunski tehnološki znalac Damir Dobrić predstavit će dva nova open-source projekta koja je pokrenuo Microsoft, a pomažu u jednostavnoj izgradnji arhitekture mikroservisa i olakšavaju razvoj, testiranje i primjenu distribuiranih aplikacija. Filip Glavota (Cloudborn) će uz pomoć Ivana Markovića (Unitfly) sudionike upoznati sa servisom Form Recognizer i pokazati nekoliko scenarija korištenja te mogućnosti integracije u vlastita rješenja. Predavači će se baviti i strojnim učenjem, serverless tehnologijama, sigurnošću, umjetnom inteligencijom i mnogim drugim temama. Poslovno- tehnološki smjer donijet će priče o tehnologiji čija primjena mijenja poslovanje. Darko Gebaei iz Agrivija predstavit će Azure FarmBeats – preciznu poljoprivredu u oblaku. Riječ je o servisu u oblaku za preciznu poljoprivredu – koja će nam biti itekako potrebna ako se ostvare projekcije o rastu svjetske populacije na 9 milijardi do 2050, što znači da ćemo morati proizvoditi 60% više hrane. Među temama će biti i kolaboracijski alati, aplikacije, digitalizacija poslovanja i upravljanje razvojem proizvoda.

Obzirom da se nećemo okupiti uživo, sudionici se mogu priključiti networkingu s pojedinim predavačima i sponzorima. Networking će se odvijati u posebnim „sobama“ i s manjim brojem ljudi koji će moći diskutirati o temama koje ih zanimaju, a za željeni networking potrebno se prijaviti dodavanjem networkinga u svoja predavanja. Kave i partyje zamijenit će komunikacija putem WinDays Poslovne mreže koja svim sudionicima koji se uključe omogućuje da drugim članovima mreže šalju poruke, dogovaraju sastanke i kave, a moći će i vidjeti tko je sve od njihovih kontakata iz Poslovne mreže u istoj „dvorani“ te chatati 1 na 1. Pitanja predavačima moći će postavljati putem live chata, a predavačima će ih prenositi moderatori pojedinog smjera.

Svi sudionici konferencije tijekom raznih aktivnosti sakupljat će i WinCoin bodove koji im mogu donijeti jednu od dnevnih WinCoin nagrada, a najvrjednijim skupljačima i poznavateljima WinDaysa i neku od glavnih nagrada: električni bicikl, vikend za dvoje u Maistra hotelu i električni romobil.


Kontaktirajte nas putem e-maila info@windays.hr te nas pratite putem Facebooka i Twittera.