To enable you better user experience and full functionality of the web site, this site stores cookies.

We use analytical cookies Google Analytics only with your consent. I accept I decline More information

You (still!) don't know async ⚡ await

Dolazi nam C# 8, a još od verzije 5 s .NET 4.5 okvirom nam je ustupljena velika moć async / await sintakse za efektivno i elegantno programiranje asinkronih operacija u .NET okolini.

Jeste li ikad zapravo ušli u srž Task klase? Pogledali MSIL state mašinu iza async metode? Ostali oduševljeni jer je bačen aggregate exception? Ako niste, a hladne krvi volite pisati .Result, async void, .Wait(), thread vam je identičan tasku, sinkronizacijski kontekst vidite samo na nastupu u bazenu (onom s vodom a ne Threadovima), te asinkrono vodite kao i paralelno? Mislite da monitori, semafori i ManualResetEvent su isključivo vezani uz asinkrone operacije, Matrix nije vaš najdraži film...? :-) E, pa onda je ovo (praktičnim primjerima i tvrdokornom teorijom vođeno) predavanje upravo za Vas!

Proći ćemo (vrlo!) česte (i opasne!!) greške, pretpostavke i FAQ u radu s async / awaitom. Ponovit ćemo obaveznu teoriju koja prethodi radu s async /awaitom. Zatim, proučiti primjer po primjer, što i možete ponijeti sa sobom nakon predavanja, te početi primjenjivati svaki dan! A i trebali bi ste, jer tko još voli deadlock, smrznut UI ili silent gubljenje svakog 5. maila, transkacije, podatka u nekoj zločesto napisanoj async metodi?!

Ako još uvijek mislite da baš cijelo vrijeme postoji thread u asinkronoj operaciji, evo jedan citat: "There is no thread."

Vidimo se!

0 comment(s)

Session materials

Vedran Mandić

FUNCTOR, obrt za usluge

S kompjuterima od svoje 3. godine, nešto kasnije se upoznao i s programiranjem (na sreću!). Trenutačno u vrlo stabilnoj (Full-Stack) vezi s .NET svijetom tehnologija uz povremeno švrljanje na Front-End tamne strane softverskog inženjeringa. Zaposlen kao Freelancer, predavač, MCT i .NET konzultant za domaće i strane korisnike. Trenutno radi kao voditelj razvoja ERP sustava za tvorničku proizvodnju. Voli se družit' i popit' pivu po meetupima, a najviše na Windaysima! :-)

Only registered participants can comment the conference via WinDays application.

app.windays.hr

Share with friends