To enable you better user experience and full functionality of the web site, this site stores cookies.

We use analytical cookies Google Analytics only with your consent. I accept I decline More information

Serverless tehnologije za upravljanje i nadzor nad Azure infrastrukturom

Upravljanje, nadzor, klasifikacija infrastrukture i pravovremena reakcija na pogreške sustava, neki su od najvećih izazova industrija koje svoje poslovanje temelje na što većoj kvaliteti i dostupnosti usluga. Sve većim prihvaćanjem i primjenom “DevOps kulture” i digitalizacije poslovanja, sačuvati kvalitetu, zadovoljiti sve zahtjeve i pritom biti prilagodljiv, brz, skalabilan te voditi računa o potrošnji predstavlja dodatan izazov. Korištenjem serverless tehnologija u kombinaciji s Azure Monitoringom, možemo automatizirati i pojednostaviti upravljanje resursima te vezane procese. Možemo orkestrirati određene akcije poput ponovnog pokretanja servisa, rangiranje problema i automatskog otvaranje “support ticketa” u određenom sustavu. Pokazat ćemo kako uz pomoć Logic Appsa i Azure Functiona možemo automatski upravljati resursima te napraviti akcije poput označavanja i brisanja resursa, spuštanja i podizanja nepotrebnih resursa radi smanjenja troškova, automatskog dodavanje pravila i sl.


U slučaju da vam na video snimci predavanja / demoa ili u priloženoj prezentaciji neki detalji nisu dovoljno jasno vidljivi ili vam nedostaje neka ključna informacija, slobodno nam se obratite na info@windays.hr – potrudit ćemo se pribaviti vam potrebne informacije. (Napomena: uz predavanja su priložene prezentacije svih predavača koji su ih pristali podijeliti sa sudionicima.)

Alan Debijađi

Unitfly d.o.o.

Alan Debijađi je suosnivač vlastite tvrtke (Unitfly d.o.o.) sa dugogodišnjim iskustvom kao viši projektant softverskih rješenja u jednoj od vodećih hrvatskih kompanija. Iskustvo je stekao radom na integracijama i automatizaciji različitih poslovnih sustava u enterprise svijetu, kako “On-Premises” tako i u “Cloudu”. Primarno je koristio Microsoft integracijske alate, poput Microsoft BizTalka, te je jedan od pionira u implementaciji Azure Data Factory-a za velika enterprisa rješenja. Kroz svoje dugogodišnje iskustvo imao je priliku upuštati se u kreativne izazove koristeći različite tehnologije i sustave, razvijati “Cloud” proizvode, te kombinirati motivaciju i gemifikaciju u radnom okruženju i poslovnim rješenjima.

Share with friends