To enable you better user experience and full functionality of the web site, this site stores cookies.

We use analytical cookies Google Analytics only with your consent. I accept I decline More information

Panel: Kako se kaže Majke mi na binarnom?

Ima jedna uzrečica koja glasi nekako ovako:„otkad su Feničani izmislili novac, zahvala je nepotrebna“. Od tada se, a posebno zadnjih nekoliko godina, puno toga izmislilo u tehnološkom svijetu što ubija korištenje one stare balkanske „majke mi“...

Fintech i Insurtech industrija su jako uzbudljiva područja u koja se slijeva sve više investicijskih i razvojnih resursa. Uzbuđenje proizlazi iz disrupcije rada tradicionalnih financijskih institucija poput banaka, osiguravajućih društava i kreditnih tvrtki. Sljedeći jednorog mogao bi biti među stotinama tehnoloških startupa iz tog područja.

No, koliko prilika, toliko i izazova.

Kako će tehnologije utjecati na budućnost financijske industrije te povezanih industrija poput osiguranja?

Kakav je utjecaj kriptovaluta, a kakav same tehnologije u pozadini, odnosno blockchaina?

Je li blockchain zapravo odgovor na pitanje koje nitko nije niti postavio? Mogu li se svi scenariji spominjani na blockchain konferencijama te u stručnim člancima već danas riješiti bržim i jednostavnijim tehnologijama?

Što nas čeka u FinTechu i InsurTechu u narednih 5 godina?

Kako je na klasičnu financijsku industriju utjecala primjena PSD/2 regulative? Kako će utjecati u skoroj budućnosti?

Kolika je snaga Revoluta i sličnih platformi? Mogu li oni zamijeniti klasične bankarske institucije? Imaju li snagu za to? Imaju li potporu Europskih regulatora?

Vidimo se na panelu i potražimo odgovore.

Moderator: Oleg Maštruko

Session materials

  • Available only for the conference participants. Please register.

Zoran Đorđević

COTRUGLI

Zoran je suosnivač COTRUGLI Poslovne škole i već duži niz godina radi na obrazovnim projektima za vodeće kompanije u regiji kao i u konzultantskoj industriji. Osobiti interes gaji prema Blockchain tehnologiji i njenoj implementaciji u poslovnim scenarijima. Jedan je od pionira uvođenja Blockchain tehnologije u redoviti MBA kurikulum.
Osim što se bavi obrazovnim poslom, uključen je i u promicanje poduzetničke kulture u regiji i trenutno savjetuje nekoliko start-upova.
Sveučilišnu diplomu stekao je na Sveučilištu u Zagrebu, Ekonomski fakultet u Zagrebu, a MBA na COTRUGLI poslovnoj školi.

Mario Brkić

George Labs

Oleg Maštruko

Bug

I am editor in chief and columnist for Croatian IT business magazine and website Mreža, executive producer of Mreža Smart Day events, conference director for business conferences and events. I am speaker, keynoter and moderator on various events, panel discussions and conferences; I write and comment regularly on diverse topics for other magazines, publications, TV networks, social networks and websites. I travel a lot. I published nine books on diverse topics from IT to photography and travel, and seven online travelogue projects.


Oleg je glavni urednik i kolumnist magazina i weba za IT profesionalce Mreža, izvršni producent serije evenata Mreža Smart Day, i direktor nekoliko poslovnih konferencija u organizaciji IT medija Bug. Nastupa kao govornik, keynoter i moderator na raznim događanjima, panel diskusijama i konferencijama; redovito piše i komentira razne teme za druge magazine, publikacije, medije, TV postaje i društvene mreže. Puno putuje. Objavio je devet knjiga o raznim temama od IT-a preko fotografije do putovanja, te sedam online putopisnih projekata.

Ostala predavanja

Panel: Poveži me

100 BIZ

Gorjan Agačević

Marina cloud d.o.o.

A digital expert with a successful 20 years track record in the fields of User Experience (UX), Customer Engagement, Data Analytics and Insurtech. Over the years, Gorjan has worked as a consultant and a developer of in-car entertainment and driver information systems for several car manufacturers, and acted as chief digital strategist for several international consumer brands.

Gorjan is the founder of Amodo, a successfull insurtech company, where he provided strategic direction for Product Development and Innovation Management.

As a product owner at Sense4Boat, he is now focused on Connected boats and telematics based Maritime insurance products.

Bozidar Pavlovic

Jackie d.o.o.

Payments i fintech konzultant s vise od 20 godina upravljackog iskustva u karticnom poslovanju, bankama i financijskoj industriji.
PBZ, American Express, Intesa Sanpaolo Card, Erste Group i Oradian su samo neke od njegovih poslovnih referenci.

Filip Šaravanja

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga

Share with friends