To enable you better user experience and full functionality of the web site, this site stores cookies.

We use analytical cookies Google Analytics only with your consent. I accept I decline More information

Osnivanje pravnog lica u Austriji - poslovne prednosti, pravni i porezni okviri

This is a sponsored session.

Austrija se u zadnjih deset godina pokazala kao izuzetno interesantna zemlja za registraciju firme. Visoka kupovna moć stanovništva, pojednostavljene procedure prilikom osnivanja firme kao i mnogobrojne pogodnosti prilikom izvoza proizvoda i usluga iz Austrije rezultirale su stalnim porastom samostalnih poduzetinika u Austriji.
Također se i veliki broj ljudi iz inozemstva odlučio na ovaj korak. Mnoge od ovih firmi već decenijama bilježe uspješno poslovanje, a neprestano se otvaraju nove firme.
Bez obzira da li živite u Austriji ili inozemstvu, izbor Austrije za osnivanje firme ima mnogo prednosti, ali može imati i negativan ishod ukoliko se prethodno ne pripremite i detaljno informirate.

Pa šta je to što ljude navede na ovaj korak? Kako znati da li osnivanje firme u Austriji ima smisla u Vašem slučaju? Na šta je sve potrebno obratiti pažnju?

U toku ovog predavanja ćemo Vas upoznati sa osnovnim prednostima osnivanja firme u Austriji kao i sa pravnim i poslovnim detaljima na koje trebate obratiti pažnju u cilju uspješnog osnivanja firme i daljnjeg poslovanja.

Nakon predavanja i u toku prva 2 dana konferencije Vam ostavljamo mogućnost uspostavljanja direktnog kontakta sa predavačem kao i savjetovanja po osnovnim pitanjima vezanim za ovu i slične teme.

Radujemo se Vašoj posjeti!

Tim “A-KERN” Steuerberatung GmbH

0 comment(s)

Session materials

Edin Salihodzic

"A-KERN" Steuerberatung GmbH

- Magistar socijalnih i ekonomskih znanosti na "Wirtschaftsuniversität Wien".
- Vlasnik kompanije "A-KERN" Steuerberatung GmbH sa sjedištem u Beču (20 uposlenika, 450 klijenata, 15 godina iskustva).
- Fokus rada:
*** Biznis konsalting (osnivanje firme u Austriji, priprema za nastup na EU-tržištu, podrška pri traženju poslovnih prostorija ...)
***Poresko-pravno savjetovanje (internacionalne poreske obaveze, digitalno knjigovodstvo i računovodstvo, finansijski izvještaji i povrat poreza, evidencija i kontrola troškova ...)
*** Zastupanje kod državnih službi i ustanova i poslovno umrežavanje

Više na www.akern.at

Suad Ferhatbegovic

A-Kern Steuerberatung GmbH

Only registered participants can comment the conference via WinDays application.

app.windays.hr

Share with friends