To enable you better user experience and full functionality of the web site, this site stores cookies.

We use analytical cookies Google Analytics only with your consent. I accept I decline More information

Kako izgraditi konkurentnu platformu za rast i razvoj?

Koji su koraci koje država danas može poduzeti da bi izgradila konkurentnu digitalnu platformu za rast i razvoj novog privatnog sektora u području digitalnih tehnologija? Kako može pomoći već uspostavljenom i izgrađenom sektoru? Treba li se jednostavno maknuti s puta ili mora odraditi svoju uslugu? Neka od pitanja na koje će predavanje potražiti odgovore.

Session materials

  • Available only for the conference participants. Please register.

Ratko Mutavdzic

Microsoft Hrvatska d.o.o.

Regionalni tehnički direktor u Microsoftu već skoro 20 godina, gdje je vodio savjetodavnu grupu, grupu za podršku razvoja novih proizvoda te grupu za prodaju javnoj upravi.

Autor je više objavljenih stručnih radova na različite teme tehnologija, vlasnik je poznatih blogova na temu novih tehnologija i upravljanja projektima te aktivni sudionik različitih društvenih mreža na kojima se pronalaze novi načini primjene inovacija i invencija. Često je govornik na različitim konferencijama, radionicama, sastancima, generalno na bilo kojem mjestu gdje ljudi istražuju, propituju, misle i bave se inovacijama.

Trenutno područje interesa su mu razna pitanja otvorenosti, poput otvorenih inovacija, otvorenog društva i otvorene države, gdje sudjeluje na istraživanjima i izgradnji metodologija i okvira kako izgraditi učinkovitije i održivije načine uvođenja otvorenosti koje koriste građane, organizacije i javna uprava.
 
Isti princip primjenjuje i na tehnologije, te je zagovornik primjene otvorenih podataka, otvorenih rješenja i generalno bilo koje otvorene tehnologije koja, u kombinaciji s postojećim tehnološkim konceptima i platformama može kreirati bolju ekonomsku vrijednost za drušvo u cjelini.

Ostala predavanja

Panel: Dajte nam veću lopatu!

100 BIZ

Share with friends