To enable you better user experience and full functionality of the web site, this site stores cookies.

We use analytical cookies Google Analytics only with your consent. I accept I decline More information

Graphs and SQL – bringing more relations to your data

Pohrana podataka u obliku grafova nije novost, budući da su grafovi opisuju odnose među podacima na slični način kao i relacijske baze. Kako se radi o komplementarnoj tehnologiji, s velikim analitičkim potencijalom, Microsoft je pomalo stidljivo u SQL Server 2017 uveo podršku za graf baze, no tek dodavanjem novih featurea u verziju 2019 dobivaju punu funkcionalnost. Posebno do izražaja prednosti ovog oblika zapisa dolaze kod višestrukih hijerarhija te velikog broja many-to-many veza, ali i kao osnova za razne alate napredne analitike poput SNA. Osim kao dio SQL Servera, u Microsoft portfoliu graf baze postoje i u Azureu, i to čak u dvije varijante.

Kroz predavanje bit će predočeni osnovni pojmovi graf baza, osnovni principi korištenja na SQL Serveru te novosti uvedene u SQL Server 2019. Pored toga, bit će dan odnos između različitih načina rada (on-premise / cloud), odnosno prednosti i nedostaci oba pristupa. Konačno, bit će dani use caseovi i tipične primjene za ovaj tip pohrane podataka.

0 comment(s)

Session materials

Tomislav Hlupić

POSLOVNA INTELIGENCIJA d.o.o.

Tomislav Hlupić je nakon dugogodišnjeg programerskog iskustva svoj novi poslovni put započeo u Poslovnoj inteligenciji kao DWH/BI konzultant u Microsoft odjelu, gdje pretežno radi u bankarskom sektoru. Pored toga, pohađa doktorski studij na FER-u na kojem proučava mogućnosti razvoja skladišta podataka i načine njihovih implementacija u modernim okruženjima, u što pokušava uklopiti svoje neskrivene afinintete prema raznim gadgetima. Od 2018. radi kao vanjski suradnik na Visokom učilištu Algebra u svojstvu predavača i asistenta.

Only registered participants can comment the conference via WinDays application.

app.windays.hr

Share with friends