To enable you better user experience and full functionality of the web site, this site stores cookies.

We use analytical cookies Google Analytics only with your consent. I accept I decline More information

DevOps u neidelanom svijetu - kako povezati nepovezivo

Plan, build, test, deploy, support , maintain – i tako ukrug. Oko svega toga brine se recimo Azure DevOps Services i sve ide bez ikakvih problema i naravno potpuno automatizirano. Tako zvuči idealno DevOps okruženje. I ako se držimo preporuka i ne pokušavamo neke svoje procedure ugurati u sustav onako kako ga on nije zamislio, čak je i moguć i u realnosti. Međutim, stvarni svijet je najčešće drugačiji. U velikim sustavima i razgranatim razvojnim timovima, nađe se tu više potpuno različitih podsustava koje treba nekako povezati. Gotovo svaki tim ima neki svoj alternativni alat bilo za prijavu grešaka, automatizaciju testiranja ili podršku krajnjim korisnicima. Naši klijenti i dalje bi rado nastavili koristiti alate na koje su navikli, ali istovremeno da sustav funkcionira kao podmazan. Kako pomiriti heterogenost sustava i želju za automatizacijom. Rješenje je naravno u pravilnoj integraciji. Na predavanju ćemo pokazati koji su to problemi integracije različitih alata koji sudjeluju u jedinstvenom DevOps sustavu, kako 3rd party alate povezati s Azure DevOpsom ili nekim drugim sustavom te kako sustave koji su suštinski različiti učiniti da funkcioniraju kao jedan. Na predavanju pokazat ćemo i raspravljati o konkretnim primjerima iz stvarnog života i prenijeti vam vlastita iskustva iz rada na integracijama velikog broja različitih DevOps sustava.

Session materials

  • Available only for the conference participants. Please register.

Ivan Kardum

EKOBIT d.o.o.

Ivan Kardum bavi se razvojem softvera od kad zna za sebe, a u Ekobitu je još od prošlog stoljeća. Na raznim projektima radio je kao razvojni inženjer, voditelj razvojnih timova, voditelj projekata, arhitekt rješenja i konzultant. U području projektnog menadžmenta nositelj je titule PMP te Certified ScrumMaster. Po zanimanju je diplomirani inženjer računarstva. Držao je predavanja na više domaćih i regionalnih tehnoloških događaja uključujući gotovo sve dosadašnje WinDayse, ATD-e i DevArene. Sudjelovao je na raznim svjetskim konferencijama za razvojne inženjere. Povremeno piše članke za časopis Mreža gdje uglavnom obrađuje teme vezane uz DevOps i ALM tematiku. Slobodno vrijeme najviše provodi sa svojom obitelji, uživa u vikend izletima, a povremeno i u sportskim aktivnostima.

Bruno Brozovic

EKOBIT d.o.o.

Bruno je zaposlen u Ekobit d.o.o. gdje radi kao razvojni inženjer i konzultant. U fokusu su mu uglavnom Microsoftove tehnologije - .NET Core, C#, Azure, Azure Devops te rad na rješenjima za maskiranje podataka. Redovito predaje na DevAreni. U slobodno vrijeme igra košarku.

Share with friends