To enable you better user experience and full functionality of the web site, this site stores cookies.

We use analytical cookies Google Analytics only with your consent. I accept I decline More information

Building the Pipeline

Azure Pipelines je dio Azure DevOps servisa čija zadaća je podrška za CI/CD proces. Kroz ovo predavanje pokazat kako da izgradite cijelokupan build i release pipeline na primjeru jedne web aplikacije koja se sastoji od različitih komponenata (asp.net, asp.net core, typescript javascript frameworka, mariaDB baze, powershell) što je čest primjer kod velikih poslovnih aplikacija. Korak po korak analizirat ćemo kako da napravimo build pipeline nad svim komponentama aplikacije, te kako da iskoristimo integraciju s ostalim dijelovima Azure DevOps servisa kako bi kreirali release notes, te ih kasnije, u deployment procesu, poslali putem e-maila i slack-a. Završnica će biti deployment gdje ćemo demostrirati kako možemo jednostavno putem deployment groups napraviti isporuku na on-prem ili cloud infrastrukturu, te kako pomoću powershell skripta napraviti deployment naše baze na linux infrastrukturu. Pridružite nam se na putovanju od izvornog koda do produkcijskog okruženja.U slučaju da vam na video snimci predavanja / demoa ili u priloženoj prezentaciji neki detalji nisu dovoljno jasno vidljivi ili vam nedostaje neka ključna informacija, slobodno nam se obratite na info@windays.hr – potrudit ćemo se pribaviti vam potrebne informacije. (Napomena: uz predavanja su priložene prezentacije svih predavača koji su ih pristali podijeliti sa sudionicima.)

Session materials

  • Available only for the conference participants. Please register.

Marko Šarić

Agrivi d.o.o.

Marko se bavi razvojem aplikacija, DevOps procesima te je bloger i predavač na različitim community događanjima. Primarno radi rješenja na Microsoft Stacku za Web, mobilne i Azure aplikacije.

Kroz karijeru radio je na različitim projektima za domaće i inozemne klijente, te održao predavanja na nekoliko domaćih konferencija. Nositelj je nekoliko Microsoftovih certifikata na području Web Application Developmenta-a, Cloud Platform and Application Lifecycle Management-a.

Radio je u različitim ulogama u projektnim timovima, od developera do team leadera i DevOps konzultanta pomažući organizacijama u kreiranju DevOps kulture i implementaciji Application Lifecycle Management procesa.

Veliki je ljubitelj Apple eko-sustava, te obožava isprobavati različita Microsoftova rješenja na macOS-u. Kada je udaljen od računala bavi se brdskim biciklom ili pak rasteže prste na gitari.

Share with friends