To enable you better user experience and full functionality of the web site, this site stores cookies.

We use analytical cookies Google Analytics only with your consent. I accept I decline More information

Automated Machine Learning – robotizirani proces proizvodnje predikativnih modela

U vremenu smo kad je umjetna inteligencija sve prisutnija u softverskim rješenjima. Međutim, ono što u razvoju AI baziranih rješenje predstavlja „usko grlo“ jeste izgradnja prediktivnih modela odnosno izbor optimalnih parametara za treniranje. Izbor parametara za treniranje prvenstveno je rezultat iskustva inžinjera, a za softver developera predstavlja veliki problem. Microsoft je prije nekoliko izbacio novi cloud servis koji nam omogućava da pripremimo podatke za treniranje, definišemo ulazne i izlazne vrijednosti, a da sam proces treniranja i selekciju parametara radi poseban „cloud“ servis nazvan Automated Machine Learning. U ovom predavanju biće prikazan cjelokupan proces izgradnje prediktivnog modela koristeći Automated Machine Learning.

0 comment(s)

Session materials

Bahrudin Hrnjica

daenet

Bahrudin Hrnjica je doktor tehničkih nauka, Microsoft MVP za Development Technologies, te senior software developer. Ima više petnaest godina iskustva u razvoju softvera na Microsoftovim tehnologijama. Područje interesovanja su mu ML algoritmi i izrada prediktivnih modela pomoću vještačkih neuronskih mreža i genetskog programiranja. U razvoju ML orijentisanih rješenja i modeliranju ima više od 10 godina iskustva. Područje interesovanja su mu i razvoj prediktivnih modela pomoću CNTK - Microsoft Cognitive Toolkit biblioteke za deep learning. Radi u različitim multidisciplinarnim timovima sa zadatkom optimizacije i odabira ML algoritma i izrada modela.
Piše blog na http://bhrnjica.net, redovno drži predavanja na domaćim i regionalnim Microsoftovim konferencijama, User grupama te Code Camp okupljanjima, a osnivač je i Bihać Developer Meetup grupe. Microsoft prepoznajuci njegov rad, dodjeljuje mu prestižnu titulu Microsoft MVP prvi put 2011 godine, koju i do danas drži.

Only registered participants can comment the conference via WinDays application.

app.windays.hr

Share with friends