To enable you better user experience and full functionality of the web site, this site stores cookies.

We use analytical cookies Google Analytics only with your consent. I accept I decline More information
Sessions archive

Big Data u praksi

Na predavanju ćemo pokazati jedan relativno jednostavan primjer za big data tehnologije u praksi - od dohvaćanja podataka u realnom vremenu sa društvenih mreža (Twitter), do obrade tih podataka u Hadoop clusteru i analize kroz BI alate kao što su Excel, PowerView i PowerMap. Primjer će biti baziran na fiktivnoj kampanji za američkog predsjednika Obamu, a cilj je pokazati kako big data može pomoći u realnim zadacima s kojima se IT može susresti.

Luka Lovosevic

Microsoft Hrvatska d.o.o.

Diplomirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva 2008. godine, smjer računarstvo, a trenutno je student IT menadžmenta na Ekonomskom fakultetu. Nakon fakulteta radio je u Infodomu kao senior software developer, a u Microsoft Hrvatska zaposlen na poziciji konzultanta za .NET, SQL Server i Business Intelligence. U sklopu rada u Microsoftu sudjeluje u velikim projektima u financijskoj industriji i javnom sektoru. Glavna preokupacija su razvoj za web, mobilne platforme i big data. U slobodno vrijeme pokušava održati kondiciju i družiti se s prijateljima u offline svijetu :-)  

Antonio Faletar

Microsoft Hrvatska d.o.o.

Diplomirao računarstvo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva te završio poslijediplomski studij IT menadžmenta na Ekonomskom fakultetu. Nakon FER-a radio u APIS IT kao razvojni inženjer otkrivajući čari kombiniranja Microsoft tehnologija s Oracle i DB2 u GIS aplikacijama. U Microsoft Hrvatska je od 2012. i radi većinu vremena na .NET i SQL Server tehnologijama. U slobodno vrijeme troši višak energije u teretani ili na biciklu.