To enable you better user experience and full functionality of the web site, this site stores cookies.

We use analytical cookies Google Analytics only with your consent. I accept I decline More information
Sessions archive

ASP.NET

Od 2000. godine kada je predstavljen do danas ASP.NET je prošao brojna poboljšanja, nadogradnje i izmjene, a svakom novom verzijom uspješno prati svjetske trendove razvoja web aplikacija. Njegova snaga leži baš u toj širini dostupnih načina razvoja, za potrebe korporativnih sustava koji traže visoku produktivnost do agilnih startupova koji žele veliku kontrolu i brzinu izvršavanja. ASP.NET je samo pozadinska tehnologija za razne modele i načine razvoja: WebForms, MVC i WebPages, uz brojne alternativne open source alate poput NancyFX, OpenRasta, Fubu, itd. Open source je ušao na velika vrata, što svjedoči činjenica da se MVC, WebPages i Entity Framework razvijaju na open source principu. Vizija "lego kockica", gdje se potrebne komponente za razvoj aplikacije dodaju i uklanjaju putem Nuget upravitelja bibliotekama se polako ostvaruje. Prezentacija će opisati mogućnosti razvoja sa ASP.NETom, koje varijante postoje i koje su njihove prednosti i mane, u kojem smjeru ide razvoj cijelog frameworka, a biti će i bar riječi usporedbe sa drugim alatima poput Ruby On Rails, PHP i Python. Također, uz malo koda pokazati ćemo kako to sve izgleda u praksi!,

Domagoj Pavlešić

dizzy.hr

Domagoj Pavlešić se bavi programiranjem od školskih dana. Zadnjih desetak godina posvetio se web-razvoju, a u novije se vrijeme intenzivno bavi i razvojem za mobilne uređaje, preciznije platforme Windows Phone i Windows RT. U razvoju pretežno koristi Microsoftove tehnologije s naglaskom na poštivanje standarda. Napisao je nekoliko stotina stručnih članaka i knjigu o razvoju .NET aplikacija. Drži treninge i predavanja po konferencijama u regiji, većinom tehnološke tematike. Suonivač je i suvoditelj korisničke grupe FutureDEV te ima titule Microsoft MVP i Nokia Developer Champion. Osnivač je tvrtke Web-ideja d.o.o., poznatija pod brandom dizzy.hr. U slobodno vrijeme uživa s obitelji, rado putuje i igra se "sam svoj majstor" po kući.  

Hrvoje Hudoletnjak

Fortempo d.o.o.

Hrvoje je MVP za ASP.NET, radi kao programer web aplikacija za domaće i strane klijente, a u radu voli komplicirati sa upotrebom raznih poznatih i manje poznatih akronima poput TDD, DDD, BDD, CQRS, NOSQL, SOA, MQ, i sl. Na prezentacijama obično priča o posljednjim trendovima u razvoju (web) aplikacija sa .NET-om, open sourceu i software engieeringu. Živi i radi u Rijeci, gdje vodi lokalnu MS community user grupu i pokušava napraviti mega uspješni startup.