Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Internet stranice, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).

Analitičke kolačiće Google Analytics koristimo samo uz Vašu suglasnost. Prihvaćam Odbijam Više informacija

26. ožujka 2019.

WinDays19 Digital4Innovation – poseban zajednički sadržaj za Business i Technology sudionike

Saznajte što nam donosi zajednički program drugog dana konferencije!

Kao što neki od vas već znaju, ove godine za sve sudionike konferencije pripremamo posebnu poslasticu – cijeli dan programa pravog IT-Business sadržaja na 19. inkarnaciji naše WinDays konferencije. WinDaysi jesu (uvijek su i bili) najveća poslovno-tehnološka konferencija u regiji. Ipak, ove dvije skupine sudionika bile su nekako razdvojene – Businessu je bio namijenjen sadržaj prvog i polovine drugog dana, dok je Technology započinjao u drugoj polovici drugog dana i trajao do ranog poslijepodneva četvrtog dana. Ove smo godine to odlučili promijeniti – želimo povezati te dvije skupine sudionika jer vjerujemo da živimo u vremenu kada se zidovi ruše, silosi slamaju a poslovni i IT dio kompanija mora početi funkcionirati kao jedan. Upravo zbog toga, sada je pravi trenutak, za sve vas koji dolazite na WinDays Technology, da razgovarate sa svojim šefovima i rezervirate dodatnu noć u hotelu jer u srijedu, 3. travnja, s programom počinjemo vrlo rano – već u 9 ujutro!

Prvi koji će započeti rušiti silose jest naš keynote spiker, Haydn Shaughnessy, poznati autor i govornik koji je radio s tvrtkama i organizacijama poput SWIFT-a, CLS-a, RBS-a, The Swiss Stock Exchangea i Fujifilma na temu disrupcije i kako na nju odgovoriti. U njegovom uvodnom predavanju prikazat će nam okvir i tehnike za premošćivanje podjele između poslovnih dijelova tvrtke i IT-a, dovodeći tako u organizacije stvarnu agilnost te poboljšavajući konkurentnost u vrlo promjenjivoj ekonomiji.

Osnovna ideja iza cijelog dana jest da je informacijska (digitalna) tehnologija zapravo definirajuća tehnologija ovog našeg vremena, a inovatori u definirajućoj tehnologiji vremena (svi oni koji sudjeluju u procesu stvaranja novih proizvoda i usluga ili pak poboljšavanju postojećih) su upravo oni koji stvaraju budućnost. Postoje dva elementa ili pak dvije kategorije sudionika stvaranja inovacija – IT kreatori ili tvorci (oni koji stvaraju novu tehnologiju) i IT korisnici (oni koji koristeći novu tehnologiju stvaraju nove proizvode i usluge u svome poslovanju) i jedni i drugi imaju svoj inovacijski proces i svoja iskustva. Inovacije stvorene ovim, naizgled odvojenim procesima, zapravo su povezane te jedne bez drugih neće donijeti vrijednost, što je ključan element inovacije – ako ne donosi vrijednost, nije inovacija, već eksperiment. Ova sinergija između IT kreatora i IT korisnika osnova je sadržaja ovogodišnjeg izdanja WinDays konferencije.

Nakon ovog uvoda u temu, proći ćemo kroz razne primjere inovacija IT kreatora i IT korisnika. Prvi će nam na pozornicu doći Davor Aničić iz Styria grupe i govorit će o tome kako je tradicionalna medijska kuća stvorila vlastiti AI tim te implementirala metode dubokog učenja u svoje digitalno izdavaštvo. S obzirom da je jedna od vrućih tema u svijetu AI-a, naravno, etika, pozvali smo Dariu Brashkinu iz Microsoftove pravne službe, da nam objasni pristupe i procese koji su nužni pri stvaranju AI tehnologije, kako bismo osigurali da se tehnologija, ma kako napredna, i dalje koristi ispravno i u skladu s etičkim normama.

Robert Preskar, šef digitalizacije u Rimac Automobilima, provest će nas kroz njihovu priču implementacije IT inovacija u proizvodnim procesima. Ilija Brajković iz Kontre, jedan od najutjecajnijih stručnjaka za digitalni marketing u regiji, govorit će o automatizaciji različitih dijelova poslovanja kao nužnom dijelu digitalne transformacije poput automatizacije korisničke podrške, marketinških aktivnosti i slično.

Predstavit ćemo i tri najuspješnije hrvatske softverske agencije čiji je operativni model upravo stvaranje i implementacija IT inovacija u poslovne modele svojih klijenata. Luka Abrus iz Fivea provest će nas kroz njihovo desetogodišnje iskustvo u transformaciji korisnika. Tomislav Car iz Infinuma govorit će iz prve ruke o razlikama između uslužnog I produktnog poslovanja, koje postaje sve važniji dio njihove organizacije od trenutka kada su u softver utkali svoje najbolje prakse vođenja softverske agencije. Goran Kalanj iz Serengetia donijet će nam pregled njihovog modela ambasadorstva za klijente – ideje da agencijski zaposlenici postaju ekstenzija timova u klijentskim organizacijama kako bi stvorili veću poslovnu vrijednost.

Samir Baručija, voditelj R&D odjela u Signifyu (bivši Philips Lightning) prenijet će nam svoje iskustvo o tome kako je tehnologija napravila disrupciju u njihovom poslovanju te koje su promijene morali napraviti, koje nove proizvode i usluge stvoriti kako bi ostali konkurentni na tržištu. Željko Bak iz InfoBipa, jedne od najvećih tvrtki za tzv. omnichannel komunikaciju, govorit će o važnosti CPaaS-a (komunikacijske platforme kao usluge) te kako nam omogućuje jednostavno otvoriti sve moderne kanale komunikacije prema našim korisnicima, u skladu s njihovim specifičnim potrebama i scenarijima.

Na kraju ovog dana, naše ćemo inovacijske procese zaključiti s panel diskusijom na našoj Središnjoj svečanosti. Glavne zvijezde programa, koje će toga dana govoriti na konferenciji, diskutirat će na teme “IT inovacije za nove poslovne modele”.

Kao što ste mogli vidjeti iz ovog kratkog uvoda, bit će to zanimljiv dan. Donosimo vam najbolje od najboljih u našoj regiji, a obogatili smo cijelu priču i s nekoliko stranih govornika sa svjetskim iskustvom u poslovanju. Kao što sam naglasio u prvom odlomku – ako se niste prijavili na konferenciju, učinite to odmah putem sljedeće poveznice. Ako ste pak sudionik samo tehničke konferencije, rezervirajte jednu noć više (utorak), budite na konferenciji u srijedu i uživajte u jednom od najkvalitetnijih poslovno-tehnoloških sadržaja koje ste imali priliku vidjeti!

Autor: Tomislav Tipurić

Kontaktirajte nas putem e-maila info@windays.hr te nas pratite putem Facebooka i Twittera.