Arhiva predavanja

Studije slučaja: Upravljanje infrastrukturom iz oblaka

Studija slučaja - Zagrebačka banka DD U zadnjih godinu dana ZaBa je prešla s VMware na Hyper-V, te na novoj virtualizacijskoj platformi stavila u funkciju SharePoint 2013, Skype for Business 2015 i upravo provodimo migraciju na Exchange 2016. Uz to smo nadogradili System Centar. Koji su bili poslovni motivi za ova unapređenja? Koji su ključni tehnološki izazovi implementacije spomenutih MS proizvoda u tehnološki heterogenom, visoko dostupnom i geo-distribuiranom okruženju i kako smo ih rješavali? Studija slučaja - Plavi Tim d.o.o. (članica INA d.d Grupe) Studija slučaja - Državni zavod za statistiku

Marin Frankovic

Microsoft Hrvatska d.o.o.

Marin Franković rođen je u Makarskoj 1976., gdje je završio osnovnu i prve tri godine srednje škole. 1993. srednju školu završava u SAD kao student u razmjeni. 2003. diplomira na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer poslovno računalstvo. Za vrijeme studiranja radio je kao desktop tehničar u računalnom centru Ekonomskog fakulteta. Nakon diplome na sveučilištu počeo je raditi u Algebri, kao konzultant za virtualizaciju, infrastrukturu i cloud computing te kao trener za Microsoft tečajeve i IBM ACE. Kasnije postaje voditelj katedre za operativne sustave i predavač na nekoliko kolegija na Visokoj školi za primijenjeno računarstvo. U lipnju 2008., postaje jedan od voditelja Microsoft IT Pro korisničke grupe. Pet godina zaredom, Microsoft mu dodjeljuje MVP titulu za područje upravljanja serverskom i cloud infrastrukturom. Sudjelovao je kao predavač na konferencijama Windays (od 2004 do 2015), NT konferenca (2012 - 2015), Security days (2006, 2007, 2008), regionalnoj konferenciji Microsoft zajednice, KulenDayz (2009 - 2013) i konferenciji Microsoft TechEd (2010). 2011. dobio je Microsoft ISV nagradu za doprinos zajednici korisnika Microsoft proizvoda. Od 2014. godine zaposlen je u tvrtki Microsoft Hrvatska kao specijalist za tehnološka rješenje podatkovnih centara. Također piše članke za posebna i redovna izdanja časopisa Mreža. Nekoliko godina za redom je bio izabran za jednog od 10 najboljih predavača na WinDays konferenciji. Glavni interesi su mu Microsoft Azure, virtualizacija i konsolidacija temeljena se na Microsoftovim operacijskim sustavima te Systems Center aplikacijama. Slobodno vrijeme provodi s obitelji i prijateljima te ponekoj sportskoj aktivnosti.  

Luka Hribar

Zagrebačka banka d.d.

Radi kao specijalist za operativne sustave u Zagrebačkoj banci. U posljednje vrijeme sudjelovao je projektu uvođenja Skype for Business sustava, također radi na projektu migracije na Exchange 2016. Pored toga specijalnost mu je zaštita email i web prometa. U slobodno vrijeme uglavnom uživa u društvu svoje dvoje djece.  

Marko Bogdanić

Plavi Tim d.o.o.

 

Branko Konečni

DRŽAVNI ZAVOD ZA STATISTIKU

Radi u Državnom zavodu za statistiku sa Microsoft tehnologijama preko 25 godina kao Sistem administrator. Počeo je na Windows NT serverskoj platformi, Windows server 2003, a poslije i na Windows server 2008 te Windows server 2012. Najviše se bavio ISA serverom, TMG, Exchange serverom. Radio migraciju sa Windows NT na Windows 2003. Također radio migraciju Exchange server 2003 na Exchange server 2010. Sudjelovao u podizanju SCCM u Državnom zavodu za statistiku. Zadnje vrijeme se bavi Microsoft Azure. U slobodno vrijeme voli slušati muziku, omiljeni sastav Rolling Stones, prati sva sportska natjecanja (naročito FC Barcelona)