Arhiva predavanja

Okrugli stol: Investitori - Što oni žele?

Što investitori traže kad žele uložiti novac.

Lena Habuš

EY

Lena Habuš je izvršna direktorica i voditeljica Odjela savjetovanja pri poslovnim transakcijama u EY-u Hrvatska. Posjeduje značajno iskustvo u svim aspektima M&A transakcija, procjenama vrijednosti i poslovnom modeliranju, kao i u području izvještavanja i kontrolinga. EY-u se pridružila početkom 2014. godine te je od tada izgradila iskusan i stručan tim koji vrlo dobro poznaje lokalno tržište i koji je u mogućnosti klijentima pomoći u procjeni vrijednosti tvrtki, savjetovanju pri spajanjima i preuzimanjima, dubinskom snimanju te restrukturiranju. U redove EY-a prešla je iz Atlantic Grupe, gdje je kao voditeljica poslovnog razvoja bila zadužena za procjene i analize potencijalnih spajanja i preuzimanja, analize projekata poslovnog razvoja i druge analize poslovanja Grupe kao i za komunikaciju s investitorima i ostale povezane poslove. Lena je diplomirana ekonomistica, a MBA program završila je na uglednom američkom sveučilištu Columbia Business School u New Yorku.  

Mirna Marović

CVCA

Mirna Marović predavač je na katedri za financije Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM). Predsjednica je Hrvatske Private Equity i Venture Capital Asocijacije (HVCA). Nedavno je u Hrvatskoj koordinirala otvaranje lokalnog ogranka TMA Global, međunarodne organizacije posvećene korporativnom restrukturiranju i izabrana je za prvu potpredsjednicu TMA Croatia. Osim toga, s vremena na vrijeme izrađuje financijske analize i preporuke za razvoj tržišta za međunarodne financijske institucije. Bila je voditeljica projekta za izradu Western Balkans Venture Capitals Assessment, studije koja je upotrijebljena u pripremi Western Balkans Enterprise Development & Innovation Facility (WB EDIF), zajedničke inicijative EU, međunarodnih financijskih institucija, bilateralnih donatora i vlada zemalja zapadnog Balkana s početnim kapitalom u iznosu od 145 milijuna eura za što se očekuje da će generirati više od 300 milijuna eura financiranja za mala i srednja poduzeća u regiji. U Hrvatskoj je bila na mjestu pomoćnice ministrice u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija. Prije povratka u Hrvatsku 2004. radila je u Londonu za Merrill Lynch (Structured Finance), BNP Paribas (Corporate Finance) i Credit Agricole Indosuez (Corporate Finance). Magisterij u poslovnom upravljanju (MBA) završila je na poslovnoj školi INSEAD, diplomirala je ekonomiju na London Schoool of Economics te je završila programe Corporate Finance i Investment Managment na London Bussiness School. Pohađa doktorski studiji iz financijskog managementa na sveučilištu u Ljubljani te očekuje obranu tijekom 2016. na temu Venture Capital and Private Equity. Urednik je i autor knjiga Financiranje malih i srednjih poduzeća (Binoza Press, 2008) i Izazovi novog stečajnog zakona – uklanjanje nedostataka ili novi propusti? (Mate, 2015), te nekoliko stručnih i znanstvenih radova. Uz materinski hrvatski jezik, tečno govori engleski, francuski, talijanski i španjolski te dobro vlada ruskim jezikom. Mirna Marović is a full-time lecturer at the Finance Department of the Zagreb School of Economics and Management (ZSEM). She is also is the president and one of the founders of the Croatian Private Equity and Venture Capital Association (CVCA). Recently, Ms Marović orchestrated the formation of the Turnaround Management Association Croatia (TMA Croatia), a local country chapter under the umbrella of TMA Global, and was elected to the post of first vice president of TMA Croatia. In addition, Ms Marović occa  

Krunoslav Šimatović

Nexus

Mr. Šimatović joined Nexus as Investment Director in 2008 and is leading Nexus’ pipeline and investment execution activities. Before joining Nexus, Krunoslav served for 6 years in variety of financial roles within Corporate finance and Controlling functions of PLIVA, the largest Croatian and regional pharmaceutical company. Prior to PLIVA, he was with PwC. In PLIVA and PwC Krunoslav worked on multiple international audit and due diligence assignments, M&A activities, coordination and valuation of investment projects, budgeting, reporting and forecasting processes, business process restructuring and IPO activities. After graduating Economics from the Faculty of Economics at the University of Zagreb, Mr. Šimatović received an MBA from the Rotterdam School of Management at Erasmus University, holds an ACCA degree from the Association of Chartered Certified Accountants and is a certified investment advisor licensed by the Croatian Financial Services Supervisory Agency.  

Vjenceslav Terzić

Quaestus PE

Vjenceslav Terzić je 2000. godine diplomirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku, smjer financije. Po završetku studija polaže i specijalizirani ispit za stečajnog upravitelja. Svoju karijeru u private equity industriji započeo je u travnju 2001. godine u SEAF-u, međunarodnoj menadžment tvrtki sa sjedištem u Washingtonu, SAD, jednoj od prvih tvrtki iz te industrije koje su poslovale u Hrvatskoj. Tijekom petogodišnjeg rada u SEAF-u stekao je široko iskustvo u private equity poslovanju. U 2004. godini, za vrijeme svog rada u SEAF-u, završava CFA program, trogodišnju međunarodnu edukaciju stručnog usavršavanja iz područja financija. Iste godine završava i „Private equity management training course“, stručnu edukaciju pod okriljem European Venture Capital and Private Equity Association, krovne europske private equity udruge. U 2005. osniva vlastitu tvrtku specijaliziranu za savjetovanje međunarodnih private equity tvrtki sa poslovanjem u Hrvatskoj. U svibnju 2006. godine priključuje se Quaestus Private Equity-u, prvoj hrvatskoj private equity menadžment tvrtki. Trenutno radi na poziciji predsjednika Uprave.