Arhiva predavanja

Machine learning u praksi

Na predavanju ćemo pokazati end-to-end primjer implementacije strojnog učenja na Azure platformi. Polaznici će kroz teoriju i demo dobiti pregled arhitekture i osnovnih komponenti koje se koriste u scenariju predviđanja potrošnje električne energije te smjernice gdje naći slične gotove primjere i kako ih koristiti u svojim projektima.

Luka Lovošević

Microsoft Hrvatska d.o.o.

Diplomirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva 2008. godine, smjer računarstvo, a trenutno je student IT menadžmenta na Ekonomskom fakultetu. Nakon fakulteta radio je u Infodomu kao senior software developer, a u Microsoft Hrvatska zaposlen je na poziciji arhitekta za implementaciju rješenja na podatkovnoj i cloud platformi. U sklopu rada u Microsoftu sudjeluje u velikim projektima u financijskoj industriji i javnom sektoru, pokrivajući tehnološke i poslovne aspekte. Glavna preokupacija trenutno su prediktivna analitika, strojno učenje i big data. U slobodno vrijeme pokušava održati kondiciju i družiti se s prijateljima u offline svijetu :-)  

Antonio Faletar

Microsoft Hrvatska d.o.o.

Diplomirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva 2008. godine, smjer računarstvo te IT menadžment na Ekonomskom fakultetu. Nakon fakulteta radio je u APIS IT kao razvojni inženjer, a trenutno radi u Microsoft Hrvatska na poziciji konzultanta za .NET, SQL Server i BI. Radi na raznim projektima u financijskoj industriji i javnom sektoru. U slobodno vrijeme uživa u prirodi :)