petak, 28. travnja 2017.

WinDays 17 Technology konferencija – pregled zadnjeg dana

Zadnji dan Technology konferencije donio nam je nešto manje predavanja nego prijašnji dan, ali jednako zanimljivih. U članku donosimo pregled događanja tijekom prijepodneva.

Marko Ćorić iz tvrtke Comping na prvom jutarnjem predavanju pričao je o holističkom pristupu korisnicima. Objasnio je kako se podaci prikupljeni o korisnicima iskorištavaju za poboljšanje njihovog korisničkog iskustva te personalizirani pristup korisniku.

Microsoftov MVP Damir Dobrić održao je predavanje na temu HoloLens aplikacija. Noseći HoloLens naočale projicirao je na platno ono što vidi te su posjetitelji mogli vidjeti mali dio onoga što se s HoloLensom može. Sudeći po posjećenosti te gromoglasnom pljesku publike ovo predavanje je bilo jedno od najuspješnijih.

Niko Dukić iz Microsofta pričao je o Azure Storageu -  jednom servisu koji vlada svima te istaknuo da je još uvijek zanemaren u procesu digitalne transformacije. Vedran Vučetić iz SPAN-a objasnio je obradu podataka potopljenih u Data Lake te razliku između Data Warehousea i Data Lakea. Predstavio je i mogućnost odvojenog korištenja Analyticsa i Storagea.

Tomislav Mesić iz Fivea demonstrirao je kako napraviti superpametni Skype bot koristeći node.js, Microsoft Bot Framework, LUIS i Machine Learning te objasnio prisutnima Waterflow logiku. Naravno, ni zadnji dan nije prošao bez Cybersecurity predavanja. Alen Delić pričao je o socijalnom inženjeringu te ga opisao kao iskorištavanje ranjivosti drugih. Pobrojao je elemente napada te istaknuo kako se 70% vremena potroši za prikupljanje informacija o žrtvi.

Time je završio i posljednji dan Technology konferencije, a samim time i ovogodišnji WinDaysi. Unatoč lošem vremenu vjerujemo da su se prisutni uspjeli zabaviti i naravno naučiti nešto novo.

 

Kontaktirajte nas putem e-maila info@windays.hr te nas pratite putem Facebooka i Twittera.