srijeda, 26. travnja 2017.

WinDays17 Business konferencija – pregled drugog dana

Pročitajte na našem blogu kako je protekao drugi dan Business dijela konferencije i koje su sve teme obradili naši predavači.

Drugog i posljednjeg dana Business dijela konferencije sudionici su od ranog jutra imali priliku uživati u predavanjima na temu digitalno-tehnološke revolucije i primjerima implementacije iste u raznim djelatnostima, od obrazovanja i bankarske industrije pa sve do državne uprave.  

Prvo predavanje na temu Obrazovanje kakvo trebamo i zaslužujemo – Hrvatska 2020 održao je dekan Visokog učilišta Algebra Mislav Balković. Govoreći iz vlastitog dugogodišnjeg iskustva rada u obrazovnom sustavu, sudionicima je dao kratki pregled uspješnih i neuspješnih reformi u Republici Hrvatskoj te ukazao na stanje u kojemu se naše obrazovanje danas nalazi. Zaključio je da nam je potrebno obrazovanje koje će nam omogućiti da se kao društvo razvijamo jer je postojeći socio-ekonomski model na temelju generacijske solidarnosti neodrživ u dugom roku.


Da je obrazovni sustav moguće i potrebno mijenjati već sada, pokazali su u razgovoru '2 na 1'  Nenad Bakić, ravnatelj Instituta za razvoj i inovativnost mladih, i Tea Žakula, voditeljica Laboratorija za energetsku učinkovitost na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Pričajući o  STEM revoluciji, zaključili su kako se do većih društvenih promjena može doći samo zajedničkim snagama te da su hrabrost i inovativnost najvažnije osobine potrebne da se te promjene ostvare.


Član uprave PBZ-a i njihov COO Draženko Kopljar kroz svoje se predavanje Stvarati ili uvesti pametne vještine osvrnuo na važnost obrazovanja u procesu ''stvaranja'' specijalista te koji su načini da se njih zadrži u poduzećima. Koristeći za primjer sustav za interno obrazovanje PBZ ITACA pokazao je da je za zadržavanje vrijednih radnika najvažnije ubrzati proces njihovog zapošljavanja, kontinuirano ulagati u njihovo obrazovanje i vrednovanje njihovih rezultata i uspješnosti. Kao zaključak na ovu temu, Kopljar je rekao da je kreacija ta koja zadržava ljude u poduzećima, a monotonija ih tjera iz njih.

Što je Inovacijski paradoks i kako ga prevladati i postati digitalno konkurentan govorila je menadžerica u odjelu IT savjetovanja EY Hrvatska Blanka Zubelj. Kao najveće prepreke inovacijama navela je utjecaj novih tehnologija, fokus poduzeća isključivo na proizvod te stroga organizacijska pravila koja koče velike korporacije da ostvare željene inovacije.  Za kraj je navela da su razmišljanje poput dizajnera, fokus na potrošače i iskustveno učenje neke od glavnih smjernica za postizanje veće  inovativnosti.

O tome Kako država potiče stvaranje digitalno konkurentnih tvrtki govorio je Marijan Lalić, čelnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva. Istaknuo je da je Hrvatska kao društvo jako spora u odlučivanju te kako je brže donošenje odluka ključna stavka u razvoju digitalne konkurentnosti. Pričajući o ljudskim potencijalima kao potencijalnoj energiji koju treba iskoristiti za stvaranje digitalnog društva, Lalić je naglasio kako je taj potencijal važno pametno iskoristiti jer je znanje najbitniji faktor u ukupnom rastu našeg društva.

Na samom kraju Business dijela konferencije, sudionici su imali priliku poslušati Milesa Hilton-Barbera, slijepog avanturista koji je govoreći o vlastitim iskustvima pokazao da su jedina ograničenja koja imamo u životu ona koja sami prihvatimo. Govoreći na središnjoj svečanosti konferencije u Hotelu Dijamant u Poreču, a poučenim vlastitim iskustvom, poručio je sudionicima da potencijal za rast i kontinuirani uspjeh u poslovanju ne smije ovisiti o promjenama u ekonomiji ili trenutnim okolnostima, već da taj potencijal leži u promjeni stava menadžmenta i vodstva prema tim okolnostima.

Kontaktirajte nas putem e-maila info@windays.hr te nas pratite putem Facebooka i Twittera.